Hoppa till sidans innehåll

Pojkar A

16 JUL 2011 20:53
Jens funderar runt A-pojkarnas försäsongsträning
  • Uppdaterad: 10 FEB 2020 19:01

Försäsongsträning för ett gäng 14-16-åringar...jag hade mina dubier; kan intervallträning konkurrera med Facebook/konsoler/flick-pojkvänner/lata dagar i solen och allt annat som tonåringar håller på med?

 

Till min glädje; JA! Vi körde igång intervallpassen i mitten av maj och de har varit välbesökta (fotbollare exkluderade - men det får väl anses vara ok?). Mycket kul att Holger och Hugo från B-pojkarna varit med =) Hade önskat att fler B-pojkar deltagit...

 

Om jag ska se till "mina "pojkar" så är det extra roligt att Hugo (som i mina ögon är rätt bekväm av sig ;) och Jacke sliter på under intervallerna. Hugo; du har inga som helst "ursäkter" kvar när säsongen börjat ;) Det är bara att löpa som en gasell på kontringarna! Jacke; med din inställning och vilja att kämpa på fast det är tungt så kan du gå hur långt som helst =) Vidare är jag imponerad av hur konditionstränade Tjäderborn och Rasmus är, ni två kan bli riktiga två-vägs-spelare om ni håller uppe träningsdosen. Ytterligare ett, glatt, utropstecken för mig - Helsing. Killen är som ett kassaskåp (i den mest positiva bemärkelse; det är inte många som tar sig förbi honom i försvaret) men löper på bra under intervallpassen. Keep it up. Trist - Oskar försöker delta i intervallpassen men hans benhinor hindrar honom, hoppas det blir bra till säsongen. Daniel var och "gästspelade" också på några intervall pass, ni vet han som drar upp strumporna till knäna och jagar en liten boll med klubba (dvs. innebandy ;) Goddamnit vilken kondition killen har! Har flög fram i spåret som en skållad iller...men jag vet inte riktig om jag vill tillskriva innebandyn den konditionen, det måste vara killens talang ;) 

 

Vid intervallpassen har jag själv deltagit. Dels för att försöka få fler av killarna att delta, dels för att jag själv ska kasta boll kommande säsong och gudarna vet att jag behöver träningen. Jag åkte på en förkylning som hindrade mitt egna deltagande under en vecka men killarna körde ändå; cudos =)

 

Jag fick en fix idé att köra ett styrketest med killarna som en del av försäsongsträningen så att de (jag) kan följa upp resultaten till hösten, så jag bokade gymmet på Gammliahallen en dag i början av juli. Killarna fick köra momenten i Fitness Five (reglerna om man vill läsa) där vikterna baseras på den egna kroppsvikten. Man har 75 sekunder på sig att utföra så många repetitioner man orkar i respektive "gren". Tungt! Personligen hade jag extra roligt då de skulle köra chins =) Fem tappra killar deltog; Tjäderborn, Hugo, Jacke, Rasmus och Oskar. Bra kört killar!

 

Snart går vi in i hall (8/8) för att återbekanta oss med bollar och vax. Första seriematcherna i Norrbottensserien spelas preliminärt den 24/9 och USM steg 1 spelas den 1-2/10. Jag är fantastiskt taggad och det är förhoppningsvisk killarna också.

 

/Jens

 

Skribent: Jens Almqvist
  1. Pontus; jag har inte glömt dig men du är inte en av de 'bekväma' killarna så att du jobbar på bra under intervallpassen förvånar mig inte :-)

    (jens 2011-07-26 kl 14:06) Anmäld
  2. Pontus; jag har inte glömt dig men du är inte en av de 'bekväma' killarna så att du jobbar på bra under intervallpassen förvånar mig inte :-)

    (jens 2011-07-26 kl 14:05) Anmäld
  3. Jag då jens?:O

    (Pontus 2011-07-25 kl 20:29) Anmäld

UIK Handbollsförening på Facebook

Postadress:
Umeå IK Handbollsförening - Handboll
M.Wendel, Degernäs 153
90580 Umeå

Kontakt:
Tel: +4690126250
E-post: This is a mailto link...

Se all info