Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär i Boden

24 SEP 2011 18:15
Seriepremiär i Norrbottensserien i Boden, Kiruna och Malmberget stod för motståndet.
  • Skapad: 24 SEP 2011 18:15

UIK - Kiruna

Kiruna hade killarna inte mött sedan de som C-pojkar fick pisk av dem i Rallar Cup så vi hade ingen aning om vad vi skulle vänta oss. Lagen turades om att leda med två bollar under i princip hela matchen och inget av lagen bjöd på något bländande handbollsspel. Halvleksresultatet skrevs till 11-11 och slutresultatet blev 24-25 till Kiruna. Vi hade läge att kvittera då det var 20 sekunder kvar, men det gick tyvärr inte vägen. Kiruna hade två duktiga killar i Hampus Keisu och Viktor Jonasson. Den tidigare en duktig genombrottsspelare och den senare en vänsterhänt högernia med bra krut i armen.

 

Oskar G gjorde en riktigt bra insats i målet, han hade många svettiga räddningar och även Jocke hade en bra match. Eric var riktigt taggad, han snackade till och med i försvaret! Eric, Pontus och Hampus var heta frammåt och alla tre fick en klart godkänd målskörd. Den minsta mittnian norr om dalaälven, Rasmus, hade en match då det mesta gick hans väg och han stänkte bland annat in 3 hoppskott över (!) Kirunas mittblock. Våra inlånade B-pojkar, Filip och Daniel, gjorde godkända inhopp. Dock fick de inte så mycket speltid denna match. Jacke, Hugo, Leinad och Segerlund gjorde en bra match men de fick inte så många inspel/utspel att arbeta med.

 

Det fanns ganska mycket som kunde vara bättre denna match, men viljan och kämpaglöden fanns hos killarna så Katarina och jag var ganska nöjda och gav killarna godkänt.

Mål: Rasmus 7. Pontus, Eric, Hampus 5, Segerlund, Jacke 1.

 

UIK  - Malmberget

Malmberget har ett bra lag så vi visste att det skulle krävas mycket av killarna för att vinna den matchen. Direkt efter uppvärmningen meddelade Eric att han hade ljumskänningar så det blev bänken för honom. Några minuter in i matchen fick Rasmus gå av planen, även han kände av sin ljumske och då kändes det som att vinst var lååångt borta.

 

Med Eric och Rasmus borta fick vi stuva om lite i uppställnigen; vår inlånade Daniel fick mycket speltid på högernio och Segerlund fick byta sin kant mot vänsternio. Vilken match de två gjorde! Segerlund gjorde mål på genombrott, hoppskott och spelade in till Jacke på linjen. Daniel kom i bra satsningar framåt och fick näta =) Han gjorde också en bra insats bakåt, fast han "bara" är född 97. Mycket kul att se Segerlund och Daniel kliva fram på det sätt de gjorde. Övriga killar hade också en grym inställning och alla krigade och bänken hjälpte till och peppade killarna på planen. Inga hängnackar här inte =)

 

Malmberget har ett mycket fint samarbete mellan linje och nio som vi inte lyckades få stopp på. Malmbergets duktige Jonathan Wikman matade Erik Johansosn på linjen med inspel och Erik gjorde 14 (!) mål. Jacke var bra med några gånger och lyckades bryta inspelen, men allt för många gick fram. Halvtidsresultatet skrevs till 11-15 till Malmbergets favör.

 

I vilan pratade vi om att vi måste få stopp på linjeínspelen och det skulle lösas genom att punktmarkera Malmbergets mittnia. Matchen kändes inte alls förlorad och killarna kände att det fanns en chans att vända matchen. Rasmus fick starta 2:a halvlek för att känna efter hur det var med ljumsken. Det visade sig gå bra och vi testade med honom på v9 och Pontus/Hampus på m9. Detta är en effektiv uppställning; Rasmus startar en bra satsning från vänster och Pontus/Hampus kommer med sina kanoner och dundrar in mål i mitten. Pontus fick stänka in 6 stycken. När vi får igång skyttet på detta sätt så ges fler inspelslägen till Jacke på linjen och han fick näta en del. Vår punkt på Malmbergets m9 gjorde att vi fick bukt med inspelen och vi fick ofta träff på Malmbergets nior. Dock hade vi lite otur med virkesträffar i avsluten så Malmberget kunde göra några enkla kontringsmål och det rann iväg lite i protokollet. Slutsiffrorna skrevs till 29-20 till Malmberget.

Alla killar gjorde en bra insats, jag vill dock lyfta fram några lite extra;

  • Daniel W; född 97 men går in på planen helt utan respekt och kommer i bra satsningar framåt och gör en stabil insats bakåt.
  • Segerlund; vår kant-/linjeråtta kliver in på v9 och spelar som om han aldrig varit annat än skytt =)
  • Oskar G; heeet även denna match. Härliga räddningar, vara av en straffräddning, härliga glädjeyttringar =)

Mål; Pontus 6. Rasmus, Jacke 4. Segerlund 3. Hampus 2. Daniel W 1.

 

Summa summarum; en godkänd dag. Killarna kämpade och slet och de flesta orkade med vårt nya koncept med ordentligt tryck i 2:a fas - hela matcherna!

 

Snyggast idag; Segerlund i sina hummelstrumpor =) Jackes XL bygg-strumpor var inte fullt lika snygga ;)

 

Nu kör vi en lugn träningsvecka där vi kommer att nöta kombinationer och försvarsspel och så hoppas vi att alla är hela och friska till nästa helg då det är spel i Boden - USM steg 1.

 

/Jens

Skribent: Jens Almqvist

UIK Handbollsförening på Facebook

Postadress:
Umeå IK Handbollsförening - Handboll
M.Wendel, Degernäs 153
90580 Umeå

Kontakt:
Tel: +4690126250
E-post: This is a mailto link...

Se all info