Hoppa till sidans innehåll

USM steg 1 i Boden

02 OKT 2011 10:45
USM steg 1 - Täby, Skånela och Boden stod för motståndet.
  • Uppdaterad: 02 OKT 2011 17:40

Helgen började illa redan på fredagen; Oskar G ringde och meddelade att han satt på akuten och skulle röntga foten. Som tur vad kunde och ville Albin, en av B-pojkarnas målvakter, följa med. Eric kunde inte följa med pga. zonläger i fotboll.

 

Helgen bjöd genomgående på dåliga domarinsatser. Jag skyller inte på något sätt våra förluster på domarna, men under USM för A-pojkar tycker jag att domarnivån måste vara väsentligt högre än den var.

 

Fredag; Täby - UIK

Oj, vilken start på matchen. Killarna är supertaggade och Jocke gör en av sina bästa matcher någonsin i mål. Pontus är riktigt het i första halvlek och stänker in 4 bollar. Halvleken är riktigt jämn och resultatet i vila blir 13-11 till Täby. I vilan pratar vi om att, helt enkelt, fortsätta spela som i första halvlek.

 

Kalldusch! Lika bra som vi var i första halvlek, lika dåliga var vi i andra halvlek. Tappade bollar, felpassningar, fotpassningar, egna avslut utan uppbackning. Kollektivt riktigt dåligt spel. Jocke fortsätter bra i mål men får många otacksamma situationer där det inte är mycket att göra för honom. Rasmus kämpar och sliter på M9 men han kan inte vinna matchen själv. Täby är ett mycket duktigt kontringslag, de tackar och tar emot när vi slarvar bort bollar och kontrar enkelt in ett tiotal mål. I uppställt försvar har vi ganska bra koll på Täbyspelarna, men vi producerar alldeles för lite framtåt och ger bort för många bollar. Oskar får hoppa in på V9 under halvleken för att avlasta Hampus och Pontus som inte orkar och gör en godkänd insats på 9.

 

Slutresultatet skrivs till 30-19 helt rättvist till Täby. Deras tränare tyckte att vi stod upp bra under första halvlek och sade att om vi presterar en sådan handboll så har vi någonting att säga till om i USM =) Jag håller med, men en halvlek räcker inte på långa vägar...  

 

Ljusglimtar;

  • Jocke i mål, magisk i första halvlek. Bra i andra men får kämpa med många otacksamma frilägen.
  • Rasmus på M9. Han kämpar och sliter och utses rättvist till UIKs bäste spelare.
  • Daniel. Vår 97:a går från klarhet till klarhet. Han får bra träff på sin spelare bakåt och sätter 3 framåt.
  • Pontus första halvlek, riktigt het!
  • Simon. Kul att han får näta en gång.

Mål; Pontus 6. Rasmus 5. Daniel 3. Jacob 2. Oskar, Hampus, Simon 1.

 

Lördag; UIK - Skånela

Innan matchen pratade vi om att försöka hitta känslan och peppen från första halvleken mot Täby. Daniel skulle få mer speltid på H9 och Pontus och Hampus skulle få dela på V9. Vidare pratade vi mycket om hemjobbet och styrde upp en strukturerad model för killarna att jobba hem efter. Vi bestämde också att ha extra uppsikt över Täbys vänster- respektive högernior som var duktiga mot Boden igår. Alldeles innan matchstart meddelar Oskar att han inte kan spela, benhinnorna gör för ont. Inte helt optimalt att tappa en spelare från den tröttkörda truppen...

 

I början av matchen såg det bra ut, killarna var laddade och vi följde med till 2-2 i protokollet. Sedan började missären. Skånela hade bra koll på Pontus och deras H2 gick långt ut för att möte Pontus vilket ställde till med stora problem för oss. Vi hade en period som varade i 10 minuter där vi inte gjorde några mål alls och när vi väl gjorde mål stod det 3-8 på tavlan. Varken Pontus eller Hampus var på G och det gavs bort många bollar till motståndarna som de enkelt kunde kontra in. Halvleksresultatet skrevs till 9-20 till Skånela.

 

I vilan bestämde vi att glömma resultattavlan och starta en ny match i andra halvlek. Det blev inte mycket bättre. Rasmus var fortsatt bra och Albin, som byttes in i slutet av första, var grym! Han hade bl.a. ett tiotal svettiga sexmetersräddningar. Pontus blixtrade till några gånger men den Pontus vi såg i går var annars inte med i dag. Vi fortsatte ge bort bollar framåt och Täby kunde enkelt kontra in mål, de fick en rätt bekväm resa till slutsignalen. Sista minutrarna slutade killarna spela helt och Täby kunde göra två snabba, läckra, mål; en kombination där deras målvakt kom brett på höger sida och gjorde mål och en japan. Slutresultatet skrevs till 21-38 till Täby.

 

Albin var mycket bra i mål och utsågs till UIKs bäste spelare =) Rasmus var också mycket bra hela matchen. Daniel förbättrade sin instas ytterligare och gjorde 4 mål varav två på egna genombrott, honom tar vi permanent till A-pojkarna ;) Simon fick göra mål också, han kom på en bra inlöpning från kanten i en lucka som skapats tack vare att H2 mötte våra V9 så högt i banan, vaket av en kille som i normala fall spelar på 9 =)

 

Mål; Rasmus 8. Pontus, Jacob, Daniel 4. Simon 1.

 

Lördag; Boden-UIK

Det blev en blek avslutning på helgen, ånyo var det många som underpresterade och då vinner vi inga matcher. Boden hade gjort sin hemläxa och gick ut med en tvåpunkt på Pontus respektive Rasmus från matchstart. Killarna blev lite ställda först men löste det rätt bra efter en stund. Rasmus kämpade och slet, som vanligt, och ordnade egna lägen samt lägen åt lagkamraterna. Dock var han rätt ensam i det arbetet och då räcker det inte hela vägen.

 

Bakåt saknades aggressiviteten hos många av killarna och Bodens duktiga skyttar fick prickskjuta ostört så det fanns inte mycket för Jocke och Albin att sätta emot. Vi gick till halvtidsvila med resultatet 14-11 till Boden. Andra halvlek fortsatte på samma sätt och slutresultatet blev 27-21 till Boden.

 

Jacke får godkänt, trots en del missade lägen från 6. Rasmus får väl godkänt trots att han snackade till sig en utvisning. Målvakterna gjorde vad de kunde med tanke på vårt dåliga försvar. Daniel hade en bra match igen, lite otur med 3-4 virkesträffar och Simon fick sätta dit 2 stycken denna match. Hampus får väl godkänt för sitt hemjobb. Pontus hade en grym underjamare som satt rätt upp i krysset.

 

Mål; Jacke 8 (fast 3 st. hörde till Pontus). Rasmus 7. Simon, Daniel 2. Hampus, Hugo 1.

 

Summa summarum; en bra halvlek av sex stycken, några ljuspunkter i övrigt lägger vi helgen till handlingarna.

Skribent: Jens Almqvist

UIK Handbollsförening på Facebook

Postadress:
Umeå IK Handbollsförening - Handboll
M.Wendel, Degernäs 153
90580 Umeå

Kontakt:
Tel: +4690126250
E-post: This is a mailto link

Se all info